Foto: Pexels/Pixabay
Likestilling

Ny handlingsplan for skeive: Regjeringen vil endre synet på maskulinitet i idretten

Idrettspolitikk.no: Regjeringen, med kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen i spissen, la fredag 17. februar fram en handlingsplan for skeive. Handlingsplanen er skrevet under av statsråder fra elleve departementer, består av 49 tiltak, og ett av tre satsingsområder er å skape mer aksept for skeive i idretten.

– Skeives kamp for å få være seg selv, er en av de viktigste frihetskampene i Norge. I noen miljøer er det spesielt vanskelig å være åpen og disse retter vi nå økt innsats mot, sa Trettebergstuen under lanseringen av handlingsplanen.

Tre prioriterte innsatsområder

Handlingsplanen for lhbt+ har tre prioriterte innsatsområder. 1) Skeive med minoritetsbakgrunn og skeive i religiøse samfunn, 2) transpersoner og personer med kjønnsinkongruens, og 3) en mer inkluderende idrett for skeive.

Som begrunnelse for at det trengs ekstraordinære tiltak i idretten på dette området, står det i handlingsplanen «at idretten er én av de siste kjønnsdelte sosiale arenaene», og at «forskning viser at det i kjønnsdelte settinger kan være vanskeligere å bryte med normer for kjønn og seksualitet enn på andre arenaer»

LES VIDERE MED PLUSS-ABONNEMENT
MÅNED
110 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hver måned
ÅR
1000 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hvert år
Denne artikkelen handler om: