Hans Natorp snakker om krigens konsekvenser på Play The Game-konferansen i Odense i 2022
Foto: Thomas Søndergaard/Play the Game
IOC

Uaktuelt for Danmark å boikotte Paris-OL – Norge henviser til sin internasjonale strategi

Idrettspolitikk.no: De baltiske landene vurderer å boikotte OL i Paris i 2024 sammen med Ukraina hvis russere og belarusere får delta, slik IOC har åpnet for. Den norske og danske idrettspresidenten har stått sammen med Ukraina i kampen for å stoppe russiske og belarusisk deltagelse i lekene. Nå sier den danske idrettspresidenten at boikott er uaktuelt og den norske presidenten antyder at boikott sitter langt inne.

– Svaret er nei, skriver Hans Natorp, idrettspresidenten i Danmark i en melding til Idrettspolitikk.no på spørsmålet om det er aktuelt for Danmark å boikotte lekene i Paris i 2024 hvis russiske og belarusiske utøvere får delta.

Sterk kritiker av IOC og Russland

Natorp har det siste året vært en av de sterkeste kritikerne av Russland og IOCs håndtering av Russlands krigføring i Ukraina.

Senest i oktober i fjor kom han i munnhuggeri med IOC-president Thomas Bach under generalforsamlingen i Sammenslutningen for olympiske komiteer (ANOC) som ble arrangert i Seoul i Sør-Korea.

Da tok han ordet o konferansesalen og ba IOC utestenge alle russere fra den olympiske bevegelse, også lederen for Den russiske olympiske komité, Stanislav Pozdnyakov, som var til stede i Seoul.

Bach ba alle som protesterte mot

LES VIDERE MED PLUSS-ABONNEMENT
MÅNED
110 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hver måned
ÅR
1000 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hvert år
Denne artikkelen handler om: