IOC-president Thomas Bach og Russlands president Vladimir Putin på åpningsseremonien i OL i Sotsji i 2014.
Foto: Wikimedia Commons/The Presidential Press and Information Office
Meninger

«Nå er det opp til enkeltutøvere å vise solidaritet med Ukraina»

GJESTEKOMMENTAR: At flertallet av IOCs utøverrepresentanter ønsker utøvere fra Russland og Belarus tilbake til idretten er synd, men ikke særlig overraskende. Men når inkluderingen skjer, uansett hva land som Norge og Sverige måtte mene om saken, blir det opp til enkeltutøverne å bestemme om de er villige til å ta noen negative konsekvenser for å støtte Ukraina.

Forrige uke sa IOC at det store flertallet av komiteens utøverrepresentanter ønsker utøvere fra Russland og Belarus tilbake til idretten og derfor jobber for det, til stor forferdelse her i Norge. 

All grunn til å være misfornøyd

Det er all grunn til å være misfornøyd med at IOC nå jobber for å inkludere disse landene igjen, men det burde ikke komme som noen overraskelse. 

For det første er IOC en stor internasjonal organisasjon med representanter fra hele verden, og selv om krigen i Ukraina er nærmest altoverskyggende i Europa, viser avstemningene i FN at det er langt fra alle som fordømmer Russland for denne krigen. 

En stor andel av verdens land ser ikke eller vil ikke se noe særlig forskjell på denne krigen og tidligere kriger utkjempet av andre land, for eksempel USA og NATO-medlemmene. 

D

Les videre

Logg inn for å fortsette og lese – helt gratis

Logg inn eller opprett konto for å fortsette og lese artikelen.
Du kan når som helst kjøpe et abonnement.

Denne artikkelen handler om: