Foto: Pexels/Pixabay
IOC

Ingen uenighet innad i IOCs styre om å tillate russisk deltagelse: – De lever i sin egen verden

Idrettspolitikk.no: IOC gjør nå det de kan for at russiske og belarusiske utøvere skal få delta i kvalifiseringen til OL i Paris i 2024. Norge har to medlemmer i IOC og begge støtter dette arbeidet. Det har skapt debatt i Norge og internasjonalt. Flere land, blant annet Ukraina, truer nå med å boikotte lekene i Paris.

– Det vil nå settes i gang utredninger med aktuelle stakeholders, spesielt internasjonale særforbund, hvor detaljene rundt kravene IOC har satt vil konkretiseres, skriver IOC-medlem Kristin Kloster Aasen i en epost til Idrettspolitikk.no.

Skryter av asiatisk forbund

Kloster Aasen referer til de kravene IOC satt på styremøtet i forrige uke for at russiske og belarusiske utøvere skal få mulighet til å kvalifisere seg til OL i Paris i 2024.

Blant kravene IOC stiller er 1) at kun de som ikke har utvist støtte til krigen i Ukraina og dermed brutt med IOC sitt fredsoppdrag skal få lov til å delta, og 2) at utøverne må oppfylle WADAs antidopingregelverk og følge antidopingregimet. 

Kristin Kloster Aasen bekrefter at hver enkelt utøver må gjennom individuelle kontroller for å ha muligheten til å delta

Les videre

Logg inn for å fortsette og lese – helt gratis

Logg inn eller opprett konto for å fortsette og lese artikelen.
Du kan når som helst kjøpe et abonnement.

Denne artikkelen handler om: