På disse anleggene i Hangzhou kan russiske utøvere delta i september 2023.
Foto: Hangzhou Asian Games
IOC

Nå får Russland delta i Asialekene

Idrettspolitikk.no: Dagen etter at styret i IOC åpnet opp for at russiske og belarusiske utøvere kunne delta i sommer-OL i Paris i 2024, sier Den asiatiske olympiske komité OCA) at russiske og belarusiske utøvere kan få delta i Asia-lekene allerede i år. Lekene arrangeres i år i Hangzhou i Kina, etter å ha vært utsatt ett år på grunn av koronapandemien.

I pressemeldingen fra OCA står det at «de tror på idrettens samlende kraft og at alle utøvere, uavhengige av passet de besitter, skal ha muligheten til delta i idrettskonkurranser.»

Mindre enn ett døg etter IOCs uttalte seg

Denne pressemeldingen kom mindre enn ett døgn etter at IOCs styre framla sine standpunkter i spørsmålet om russiske og belarusiske utøveres deltagelse i idrettsarrangementer framover, 

OCA skriver at de gir alle russiske og belarusiske utøvere, som tilfredsstiller retningslinjene som IOC har gitt for deltagelse, muligheten til å delta i årets asialeker.

I pressemeldingen som IOC sendte ut om russiske og belarusisk deltagelse, som blant annet omfatter kvalifiseringen til OL i Paris, nevner de spesielt ønskene til OCA om å tillate utøvere fra de to landene å delta i konkurran

LES VIDERE MED PLUSS-ABONNEMENT
MÅNED
110 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hver måned
ÅR
1000 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hvert år
Denne artikkelen handler om: