Foto: Pexels/Pixabay
Meninger

«Politikerne må slutte med fancy ordninger som presser idretten inn i et hjørne»

GJESTEKOMMENTAR: Den siste tiden har både regjering, opposisjon og eliten i norsk idrett unisont ropt at noe må, og skal, gjøres med idrettsfattigdommen i Norge. Veldig bra! Og ja, vi er alle enige om at noe må gjøres, men skjønner politikere hvor mye det haster?

20.000 barn i Oslo, og over 100.000 på landsbasis står i fare for å stå uten et idrettstilbud om vi nå ikke kommer med gode forutsigbare løsninger. Dette er ikke om 2 eller 3 år, vi står i denne situasjonen her og nå. Klubbkassene rundt om i landet klarer ikke å håndtere pågangen som kommer, akkurat nå! 

I en så prekær situasjon er vi avhengige av gode, men også effektive løsninger. Byråkratiet legger opp til det motsatte.

Det ene partiet etter det andre stiller velvillig opp i tv-ruta, og forklarer hvordan deres parti har løsningen. Det er fritidskort, fritidskasser, samarbeid med bydel og kommune. Du kan bytte ut disse politiske «buzz-ordene» med søknadsfrister, søknadsskriving, delrapportering og sluttrapporteringer, enten for foreldre, eller for idrettslag, der frivilligheten aldri har v

Les videre

Logg inn for å fortsette og lese – helt gratis

Logg inn eller opprett konto for å fortsette og lese artikelen.
Du kan når som helst kjøpe et abonnement.

Denne artikkelen handler om: