Lagbilde fra FIG-kongressen i Istanbul i november 2022. Der deltok ikke Norge. Kongressen skulle egentlig vært arrangert i Sandefjord.
Foto: Det tyrkiske turnforbundet
Turn

Turnforbundet tapte 600.000 på avlyst kongress - ønsket ikke russisk deltagelse

Idrettspolitikk.no. Etter to år med pandemi skulle Norges Gymnastikk- og Turnforbund (Turnforbundet) for første gang avholde kongress for Det internasjonale turnforbundet (FIG). Men da de ikke fikk lov å utestenge ledere fra Russland og Belarus ønsket de ikke lenger å arrangere kongressen. Det kostet Turnforbundet dyrt.

– Vi hadde budsjettert med en inntekt på 370.000 på dette arrangementet, men det ble en kostnad på ca. 220.000. Med andre ord er det en forskjell på ca. 600.000. Tapet dekkes over egenkapitalen vår, sier generalsekretær i Turnforbundet, Mona Kristiansen til Idrettspolitikk.no.

Det var ventet at delegater fra 156 medlemsnasjoner skulle delta på kongressen.

Innrømmet økonomisk tap i julebrev

Det var presidenten i Turnforbundet, Torgeir Røinås Pedersen som i sin julehilsen til sine medlemmer skrev at de hadde tapt penger på denne beslutningen. 

I julebrevet skrev Røinås Pedersen, blant annet:

Vårt forbund har vært en pådriver i forhold til nødvendige sanksjoner mot Russland og Belarus. Dette førte også til at vi trakk oss som arrangør for FIG kongressen i Sandefjord selv om dette var et prestisjet

LES VIDERE MED PLUSS-ABONNEMENT
MÅNED
99 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hver måned
ÅR
990 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hvert år
Denne artikkelen handler om: