Nåværende styremedlem i IOC Kristin Kloster Aasen presenterer OL i Brisbane 2032 som daværende leder for IOCs Furure Host Commission før OL i Tokyo i 2021.
Foto: IOC/Greg Martin/Flickr
Vinter-OL

IOC utsetter beslutning om vinter-OL 2030: – NIF må selv vurdere hvordan de stiller seg til en slik mulighet

Idrettspolitikk.no: Styret i Den internasjonale olympiske komité (IOC) har denne uka hatt møter om blant annet vinter-OL i 2030. De har utsatt beslutningen om hvem som skal få OL og det er tydelig at IOC sliter på flere områder når det gjelder å velge vertskap. Klima og økonomi er sentralt. Ett av forslagene som blir diskutert er å rullere vinter-OL blant et utvalgt knippe vertsbyer.

Beslutningen om hvem som skal arrangere Vinter-OL i 2030 skulle egentlig tas på IOC-sesjonen i Mumbai i India i september eller oktober neste år, på en sesjon som allerede var utsatt fra mai på grunn av trøbbel i den indiske olympiske komité.

Dialog som utvelgelsesmetode

Og nå har IOC bestemt seg for å utsette beslutningen på ubestemt tid. 

De vil gi kommisjonen som vurderer og har dialog med kandidater (Future Host Commission) mer tid til å vurdere de kandidatene som allerede er med i diskusjonen og antyder også at nye kandidater har mulighet til å melde seg på i denne kampen.

– Dette er i tråd med IOCs fleksible tilnærming til valg av OL-vertskap, sa IOC-direktør Christophe Dubi på en pressekonferanse etter at styret hadde tatt beslutningen om utsettelse.

Til Idrettspolitikk.no bekrefter Kris

LES VIDERE MED PLUSS-ABONNEMENT
MÅNED
99 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hver måned
ÅR
990 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hvert år
Denne artikkelen handler om: