Rune Andersen leder WAs arbeidsgruppe og de vurderer nå russisk friidrett. Her avboldet i forkant av OL i Pyeongchang i 2018.
Foto: Andreas Selliaas
Friidrett

Det internasjonale friidrettsforbundet åpner opp for russisk deltagelse igjen

Idrettspolitikk.no: På styremøtet i Det internasjonale friidrettsforbundet (WA) fortalte Rune Andersen, som er leder for WAs arbeidsgruppe (Taskforce), at det i Det russiske friidrettsforbundet (RusAF) er i ferd med å etablere seg en kultur for godt styresett og nulltoleranse for doping. Det er Insidethegames.biz som skriver dette.

Det russiske friidrettsforbundet (RusAF) har vært utestengt fra WA siden november i 2015 og ifølge Rune Andersen er det sannsynlig at utestengelsen kan oppheves i mars neste år, med visse forbehold.

Krigen i Ukraina kan sette en stopper

Etter styremøtet var presidenten i WA, Sebastian Coe kjapt ute med å si at uavhengig av vurderingene til Rune Andersens arbeidsgruppe, så vil utøvere og ledere fra Russland og Belarus være utstengt fra all internasjonal friidrett så lenge den russiske invasjonen i Ukraina vedvarer.

Årsaken til at RusAF er utestengt er alle dopingsakene i russisk friidrett. 

Blir det gjeninntreden i WA på anbefaling fra Rune Anderesens arbeidsgruppe, men etterpå skulle vise seg at de er ført bak lyset eller at det arbeidet som til nå har bragt framgang får tilbakeslag, kan resul

LES VIDERE MED PLUSS-ABONNEMENT
MÅNED
99 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hver måned
ÅR
990 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hvert år
Denne artikkelen handler om: