FIFA-president Gianni Infantino taler på G20-toppmøtet på Bali
Faksimile AP
Sikkerhetspolitikk

G20-møtet på Bali: FIFA kopierer IOC og ber om våpenhvile under Qatar-VM

Idrettspolitikk.no: Siden OL på Lillehammer i 1994 har IOC fått FN til å vedta olympisk våpenhvile i forbindelse med OL og Paralympics. Russland har brutt våpenhvilen tre ganger (2008, 2014 og 2022). Nå ber FIFA-president Gianni Infantino om våpenhvile mellom Ukraina og Russland under fotball-VM i Qatar.

IOC-president Thomas Bach og FIFA-president Gianni Infantino er sammen på Bali for å snakke til statslederne på G20-toppmøtet. Russlands president Vladimir Putin er ikke på plass og har sendt utenriksminister Sergej Lavrov som stedfortreder.

IOC-presidenten misfornøyd med politikere

Ukrainas president Volodmyr Zelenskyj snakket til statslederne i en videotale at krigen må stoppes. FIFA-presidenten ba kun om våpenhvile under mesterskapet i Qatar. 

IOC-presidenten fokuserte på at Russland hadde brutt den olympiske våpenhvilen og ga sin støtte til de ukrainske utøverne og resten av ukrainsk idrett.

IOC-president Thomas Bach gikk til angrep politikere og nasjonale myndigheter som har kommet med krav om at utøvere skal utestenges (se russiske utøvere). Han mener at denne krigen skiller seg ut fra a

LES VIDERE MED PLUSS-ABONNEMENT
MÅNED
99 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hver måned
ÅR
990 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hvert år
Denne artikkelen handler om: