FIFA

FIFAs generalsekretær: Gianni Infantinos lydige tjener

Idrettspolitikk.no/Ekstra Bladet: Vanligvis tvitrer hun fra forskjellige fotballturneringer i hele verden og kan nesten anses som FIFAs resultatservice. Men når FIFA-presidenten trenger en lydig tjener som fronter hans interesser stiller hun opp. FIFAs generalsekretær Fatma Samoura er Gianni Infantinos lydige tjener.

To uker før VM-start i Qatar gikk FIFA-presidenten og FIFAs generalsekretær i front for å stoppe all negativ omtale av fotball-VM i Qatar. Mesterskapet starter 20. november og finalen går av stabelen i Doha 18. november.

Ønsker ikke kritikk

Myndighetene og VM-organisasjonen har de siste ukene startet en sterk offensiv mot kritikk. Og FIFA-toppene spiller med. Qatar kaller så godt som alle kritikere rasister, og FIFA går tilbake på alle løfter om forbedringer av forholdene for fremmedarbeidere i Qatar.

I et brev til de 32 landene som deltar i fotball-VM, skriver FIFA-president Gianni Infantino og generalsekretær Fatma Samoura: La oss fokusere på fotball. De skriver videre at fotballen ikke bør dras inn i en ideologisk og politisk kamp.

Selv forsikrer de to lederne at Qatar har gjort sitt ytters

LES VIDERE MED PLUSS-ABONNEMENT
MÅNED
110 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hver måned
ÅR
1000 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hvert år
Denne artikkelen handler om: