IOC-president Thomas Bach kommenterer Berit Kjølls innlegg på ANOCs generalforsamlingen i Seoul.
Skjermdump ANOC TV
IOC

Berit Kjøll protesterte mot russisk og belarusisk deltagelse – IOC-president Thomas Bach ba henne om ikke å styres av følelser

Idrettspolitikk.no: Idrettspresident Berit Kjøll fikk en leksjon i olympiske verdier og ble bedt om å ikke la følelsene styre da hun onsdag protesterte på russisk og belarusisk deltagelse på generalforsamlingen i Sammenslutningen for olympiske komiteer (ANOC) i Seoul.

På lørdag skrev de nordiske og baltiske landene og Polen et brev til ANOCs eksekutivkomité der de ba om at den russiske og belarusiske delegasjonen skulle utestenges fra generalforsamlingen på grunn av Russlands invasjon og krig i Ukraina.

På møtet på tirsdag ble det vedtatt at de to delegasjonene skulle få delta. 

Beklager russisk og belarusisk deltagelse

Til Idrettspolitikk.no beklager idrettspresident Berit Kjøll denne beslutningen, men har likevel valgt å delta på generalforsamlingen.

– Norge fremsendte sammen med de øvrige nordiske landene, de baltiske landene og Polen et brev hvor vi ba ANOC eksekutivkomité om å reversere beslutningen om å tillate deltakelse fra Russland og Belarus under generalforsamlingen, skrev Berit Kjøll i en SMS til Idrettspolitikk.no tirsdag kveld.

– Dette ønsket e

LES VIDERE MED PLUSS-ABONNEMENT
MÅNED
110 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hver måned
ÅR
1000 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hvert år
Denne artikkelen handler om: