Gjestekommentar

«En italiensk stjerne er slukket»

MINNEORD: Mandag 3. september døde en av Norges største fotballspillere gjennom tidene, Per Bredesen. Per ble født 22.12.1930 i Horten, en by han flyttet tilbake til etter en strålende, unik karriere i Italia på 50- og 60-tallet. Jeg var heldig og fikk reise med Per i Italia flere ganger. Her er noen ord om den store fotballspilleren.

Selv 50 år etter han sluttet som fotballspiller i støvellandet hadde han ferdigskrevne autografer på innerlomma da han var i Italia. 

Og spesielt i Milano var han ofte nede i innerlomma for å hente opp et bilde med signaturen sin til taxisjåfører som nektet å ta betalt, eller når han ble stoppet på gata.

Og på kontoret til AC Milano var alltid bilde av Per fremme på veggen når han kom innom. På hils med alle, smilende og imøtekommende. 

Litt fotballprat over cappucinoen, «hvordan står det til med Ruth og familien», og «hva synes du om denne spilleren?». Per var levende opptatt av at nordmenn skulle få oppleve det samme som han. Hele livet.

Men Per ble ikke profet i eget land.

Amatørbestemmelsene til NFF gjorde at han ikke lenger var spilleberettiget etter 1951. 21 år gamme var han ferdig med la

Les videre

Logg inn for å fortsette og lese – helt gratis

Logg inn eller opprett konto for å fortsette og lese artikelen.
Du kan når som helst kjøpe et abonnement.

Denne artikkelen handler om: