Jesper Møller og Karl-Erik Nilsson overrasker alle på UEFA-kongressen i Wien 2022 og sier de støtter gjenvalg for UEFA-presidenten. Vil det hjelpe en nordisk EM-søknad?
Foto: Andreas Selliaas
Fotball

Nordisk søknad om fotball-EM for kvinner i 2025 - visjonene og maktkampen i kulissene

Idrettspolitikk.no: De nordiske fotballforbundene har i lenger tid jobbet for og med en fellesnordisk EM-søknad for kvinner i 2025. Nå er søknaden sendt inn. Her kan du lese begrunnelsen til de fire nordiske fotballforbundene som står bak søknaden. Men også om gnisningene internt i Norden som kan påvirke utfallet av søknaden.

– EM ble en sportslig nedtur sett med norske briller, men det var like fullt et fantastisk mesterskap med skyhøyt sportslig nivå, masse folk på tribunene og gode tv-tall. Et EM-sluttspill i Norge og Norden ville vært en vitamininnsprøytning for norsk kvinnefotball og en gave til det norske folk, sier Lise Klaveness om den nordiske EM-søknaden som ble sendt inn 12. oktober 2022.

Fire land - to norske byer - ett EM

Det er Norge, Sverige, Danmark og Finland som står bak søknaden med støtte fra Island og Færøyene. 

I januar 2023 tar UEFA beslutningen om Norge og Norden får oppfylt drømmen om EM i 2025.

I Norge er det Oslo og Trondheim som er valgt ut som vertsbyer. I Sverige er det Stockholm og Gøteborg, i Danmark er det København og Odense og i Finland er det Helsingfors og Tammerfors.

Fotballpres

LES VIDERE MED PLUSS-ABONNEMENT
MÅNED
110 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hver måned
ÅR
1000 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hvert år
Denne artikkelen handler om: