UEFA-president Michel Platini i Hellas i 2009
Foto: Klearchos Kapoutsis/Wikipedia
Korrupsjon

AVSLØRING: Platini tvang igjennom Qatar-avstemning

Idrettspolitikk.no/Ekstra Bladet: En av tidenes beste fotballspillere og tidligere UEFA-president, Michel Platini, spilte en langt mer framtredende rolle for at Qatar skulle få fotball-VM, enn det som har kommet fram til nå. Det viser en rekke hemmelige dokumenter som Idrettspolitikk.no og Ekstra Bladet har fått tilgang til.

Dokumentene som Idrettspolitikk.no og Ekstra Bladet har fått dumpet ned en mengde dokumenter som knyttes til Qatars VM-søknad.

Dokumenter viser samarbeid

Noen av disse dokumentene viser blant annet at det var tett samarbeid mellom Platini, som i 2010 var president i UEFA og visepresident i FIFA, og Mohammed Bin Hammam, en av Qatars rikeste menn og på daværende tidspinkt var president for Det asiatiske fotballforbundet (AFC). 

Sammen satt de i FIFAs eksekutivkomité. Det var FIFAs eksekutivkomité som bestemte at VM skulle gå til Russland i 2018 og Qatar i 2022 etter to avstemninger 2. desember 2010.

Mohammed Bin Hammam stilte opp som motkandidat til Sepp Blatter ved presidentvalget i 2011, men Blatter lykkes med å skandalisere konkurrenten sin, som i etterkant ble utelukket fra all fotball på li

LES VIDERE MED PLUSS-ABONNEMENT
MÅNED
99 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hver måned
ÅR
990 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hvert år
Denne artikkelen handler om: