Youngstorget under Champions League-finalen i 2019.
Skjermdump Aftenposten TV
Debatt

«Makabert å vise kampar frå VM i Qatar på Youngstorget»

DEBATT: Youngstorget er truleg den viktigaste offentlege plassen i Oslo. Torget har ein heilt sentral symbolsk posisjon i forteljinga om den norske arbeiderrørsla, kampen for å kunna organisera seg, stilla krav,...

I ein sånn kontekst vert det ekstra makabert at det private, kommersielle selskapet FanParks får lov til å annektera det i ein heil månad for å gjera profitt på å visa kampar frå VM i Qatar, eit regime kor desse rettane som me i Noreg i dag tek for gitt er heilt fråverande. 

Eit land kor 90 % av innbyggjarane er framandarbeidarar som lever under slaveliknande forhold, heilt utan rettstryggleik. 

Tusenvis av arbeidarar har mista livet i Qatar sidan landet vart tildelt VM av ein gjennomkorrupt FIFA-komité; ein ikkje uvesentleg del av dei jobba på prosjekt som er direkte knytt til avviklinga av sluttspelet. 

At Oslo kommune, ved Bymiljøetaten, ikkje berre tillét denne såkalte "Fotballfesten", men attpåtil let FanParks nytta området heilt gratis, er skammeleg og absurd. Det burde sjølvsagt vore h

Les videre

Logg inn for å fortsette og lese – helt gratis

Logg inn eller opprett konto for å fortsette og lese artikelen.
Du kan når som helst kjøpe et abonnement.

Denne artikkelen handler om: