Utsnitt av en langoddskupong
Skjermdump Norsk Tipping
Kommentar

«Pandemi, høye strømpriser og kamp mot utenlandske aktører framtvinger en debatt om idrettens finansiering»

KOMMENTAR: Idretten er i en fortvilet situasjon, slik mange andre i frivillig sektorer er, men problemene til idretten blir litt annerledes fordi den finansieres på en spesiell måte. Koronapandemi, høye strømpriser og innstramminger i spillpolitikken bør sette i gang en ny debatt om hvordan vi finansierer idretten.

Kulturminister Anette Trettebergstuen har dratt i gang en norgesturné for å få innspill til hvordan vi kan bruke spillemidlene smartere og mer treffsikkert. Det første innspillmøtet fant sted denne uka.

– Vi skal bygge flere idrettsanlegg og vi skal bygge enda mer treffsikkert og smartere, skrev kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen i en pressemelding.

– Det er spillemidlene som sikrer penger til bygging og rehabilitering av anlegg for idrett og fysisk aktivitet. Vi trenger å få vite hva som fungerer bra med dagens ordning og hvilke endringer som kan gjøre den bedre, ikke minst trenger vi innspill fra både idretten, kommunene og andre på både lokalt og regionalt nivå, skrev Trettebergstuen.

Gamle anlegg sliter

Jeg varsler en tung jobb med å overbevise norsk idrett om at det e

LES VIDERE MED PLUSS-ABONNEMENT
MÅNED
110 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hver måned
ÅR
1000 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hvert år
Denne artikkelen handler om: