De tre draktene det danske fotballandslaget skal bruke under VM i Qatar
Foto: Hummel
Internasjonal fotball

Danmarks landslag følger etter Tromsø IL – lanserer Qatar-drakt som levende sørgebind

Idrettspolitikk.no: For en uke siden lanserte Hummel og Det danske fotballforbundet (DBU) draktene som det danske landslaget skal bruke under VM i Qatar. Mange stusset over tredjedrakta som var helt svart. Nå har de avslørt hva som ligger bak dette draktvalget. Og de får skryt av Tromsø IL.

Det skal fungere som et vandrende sørgebind og være en protest mot det som har skjedd i Qatar. Det var dansk TV2 som meldte dette først. Dette ligner på initiativet som Tromsø IL satt igang i fjor.

– Vi er utrolig glade for alle initiativ som skaper oppmerksomhet rundt saken, sier Øyvind Alapnes, daglig leder i Tromsø IL til Idrettspolitikk.no om initiativet til Hummel og DBU.

Tromsø IL først ute

Tromsø IL var den første klubben i verden som vedtok boikott av VM i Qatar og i etterkant lanserte de en unik QR-kodedrakt. Øyvind Alapnes var en av initiativtakerne til dette.

Fargene fra det qatarske flagget er inkludert i Tromsøs tredjedrakt som er en levende QR-kode. Skanning av koden tar deg til en side Tromsø IL har laget i samarbeid med Amnesty International og som belyser problemene i landet.

Q

LES VIDERE MED PLUSS-ABONNEMENT
MÅNED
110 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hver måned
ÅR
1000 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hvert år
Denne artikkelen handler om: