Norsk jubel i Nations League-kamp mot Sverige i 2022
Foto: Skjermdump TV2
Kommentar

«Tid for nærhet»

KOMMENTAR: Landskampen mot Serbia i kveld er utsolgt. Noen har sagt at dette er den viktigste på lenge, fordi poeng i denne kampen, kan gjøre det lettere for Norge å kvalifisere seg til fotball-EM i Tyskland i 2024 og fotball-VM i USA, Canada og Mexico i 2026. Men det er ikke derfor det er utsolgt.

Det er flere grunner til at kampen mot Serbia er utsolgt. To viktige grunner er Erling Braut Haaland og Ståle Solbakken. De har begge skapt ny begeistring rundt laget.

Haaland fordi han av mange allerede regnes som tidenes beste norske fotballspiller. Solbakken fordi han går høyt på banen, viser åpenhet og engasjement, og bortsett fra siste kampen mot Slovenia, har gitt nordmenn håp om bedre resultater. 

Begge to kan bidra til at Norge kommer til et mesterskap for første gang siden EM i 2002. Mange sultefora norske supportere tror og håper at et mesterskap nærmer seg.

Men mest av alt tror jeg et utsolgt Ullevaal stadion skyldes at det det siste året har foregått en voldsom mobilisering blant norske supportere, paradoksalt nok som et resultat av at mange ville at Norge IKKE skulle reise til VM

LES VIDERE MED PLUSS-ABONNEMENT
MÅNED
110 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hver måned
ÅR
1000 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hvert år
Denne artikkelen handler om: