Fotballaktivitet for barn i Qatar
Foto: Qatars fotballforbund
Internasjonal idrett

AVSLØRING: Full forvirring rundt Qatars forslag til idrettsavtale med Norge

Idrettspolitikk.no: I 2017 og 2019 henvendte den qatarske ambassaden i Stockholm seg til norske myndigheter der de ba om en idrettsavtale med Norge. Qatar hadde tatt mange initiativ om intensjonsavtaler på flere områder, også på idrettsfeltet. Nå kan Idrettspolitikk.no vise at det hersker full forvirring om hva som skjedde med denne henvendelsen.

I 2019 reiste en stor norsk delegasjon med kronprinsen i spissen til Qatar for å markere 50 år med næringssamarbeid mellom Norge og Qatar.

Norsk næringsliv i Qatar

Under oppholdet besøkte kronprinsen International Labour Organization (ILO), som blant annet skal se til migrantarbeideres rettigheter. 

ILO har vært en sentral del av den norske debatten om fotball-VM og mange har stilt spørsmål ved organisasjonens nøytralitet. Siden 2017 har myndigheten i Qatar betalt for Qatar-kontoret som ligger i Doha.

I forkant av reisen, der blant annet Hydro, Yara, Kongsberg Gruppen og Equinor var med, hadde flere departementer skrevet under på flere intensjonsavtaler, såkalte Memorandum of Understanding (MoU), med sine motparter i Qatar.

– Norge har en overordnet MoU med Qatar om jevnlige politiske konsultas

LES VIDERE MED PLUSS-ABONNEMENT
MÅNED
110 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hver måned
ÅR
1000 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hvert år
Denne artikkelen handler om: