Paneldebatt om VM i Qatar under Play the Game i 2022
Thomas Søndergaard/Play the Game
Kommentar

«Hvem bryr seg om at journalistikken knebles før VM i Qatar?»

KOMMENTAR: Odense/Oslo (Idrettspolitikk.no): Går det an å få et nyansert bilde av det som skjer i Qatar i forkant av fotball-VM i Qatar?

Det er svært vanskelig.

Årsaken er at det ikke går an å drive skikkelig kritisk journalistikk om Qatar eller FIFA. Og når de kritiske sakene kommer blir de effektivt tatt ned av målrettede motangrep eller av nyttige idioter.

En kombinasjon av uvilje fra de største mediehusene til å sette av ressurser til solid journalistikk på dette området og motkrefter som har uendelig med midler til å gå til motangrep mot kritiske røster eller til å drive PR-spinn som fanges opp av ukritisk media gjør at FIFA og Qatar vinner mediekampen.

Jeg har akkurat kommet tilbake fra Play the Game-konferansen i Odense i Danmark. Der holdt jeg et innlegg og deltok i et panel om medienes rolle i forbindelse med verdensmesterskapet som starter i november i år.

Hovedoppslag i Doha News denne uka er at Qatar har gjort størr

Les videre

Logg inn for å fortsette og lese – helt gratis

Logg inn eller opprett konto for å fortsette og lese artikelen.
Du kan når som helst kjøpe et abonnement.

Denne artikkelen handler om: