Russiske idrettsutøvere deltar på en musikkvideo i regi av den russiske TV-kanalen Match TV der de synger «Vi trenger en seier», skrevet av Bulat Okudzhava.
Foto: Skjermdump
Kommentar

«Når kommer vi til å la russiske utøvere konkurrere med oss igjen?»

KOMMENTAR: Krigen i Ukraina har også blitt en kamp på idrettsbanen. Russere blir utestengt fra internasjonale konkurranser i hele verden og alle internasjonale konkurranser blir flyttet ut av Russland. Hvor lenge varer det?

I forbindelse med Russlands markering av seieren over nazi-Tyskland i 1945 og avslutningen på andre verdenskrig i Europa 9. mai i år har den russiske TV-kanalen Match TV spilt inn en musikkvideo med kjente russiske idrettsutøvere der de synger «Vi trenger en seier» skrevet av Bulat Okudzhava.

Russiske utøvere støtter Putin

Med på videoen er kjente håndballspillere, boksere, futsalspillere, rugbyspillere, MMA-utøvere og rytmisk sportsgymnaster. Den mest kjente utøveren er kanskje OL-vinneren i høydehopp Anna Tsjitsjerova.

Tidligere har kjente russiske utøvere også deltatt på markeringer til støtte for Putin og krigen han fører i Ukraina, til total fordømmelse fra omverdenen.

Det store spørsmålet er om de vet hva de gjør og kanskje: hvorfor gjør de det?

Det er ingen tvil om at slike opptredener g

Les videre

Logg inn for å fortsette og lese – helt gratis

Logg inn eller opprett konto for å fortsette og lese artikelen.
Du kan når som helst kjøpe et abonnement.

Denne artikkelen handler om: