Oppstilling før første seriekamp i Toppserien 2022 mellom RBK og Avaldsnes.
Skjermdump NRK
Kommentar

«Ny serieordning i kvinnefotballen legger opp til manipulering»

KOMMENTAR: Jeg har nå lest gjennom det nye serieoppsettet til Toppserien og 1. divisjon for kvinner 20-30 ganger og jeg begynner nå å forstå hvordan de to seriene, som etter hvert blir tre, avvikles. Det er en god klisjé at fotballen er så populær på verdensbasis fordi den er enkel å forstå.

Hadde fotballen blitt etablert på måten norsk kvinnefotball skal avvikle seriespillet sitt denne sesongen så hadde fotball forblitt en marginal idrett.

At opplegget er vanskelig å skjønne kan skyldes at jeg er tungnem, men jeg skjønner såpass at dette opplegget legger opp til manipulasjon på mange nivåer og til utslag som jeg nekter å tro er intensjonen til Toppfotball Kvinner.

Omleggingen ble vedtatt i 2019, men er utsatt to sesonger på grunn av korona. Et paradoks i denne sammenheng er at kvinnefotballen sjelden har vært så spennende som de to siste sesongene, uten denne ordningen.

Forsøk på å forklare det nye seriesystemet

Slik jeg forstår omleggingen skal den blant annet bidra til at de beste lagene får best mulig matching og derfor skal øke sjansene sine til å hevde seg i Europa-cupene, f

LES VIDERE MED PLUSS-ABONNEMENT
MÅNED
110 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hver måned
ÅR
1000 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hvert år
Denne artikkelen handler om: