Ekebergsletta
Foto: Rune Sattler/Wikimedia Commons
Kommentar

«Idretten må ikke bidra til hat»

KOMMENTAR: Norway Cup har bestemt seg for at russiske og hviterussiske lag ikke får melde seg på årets turnering. I en pressemelding skriver de at de stiller seg bak Norges Idrettsforbunds oppfordring om utestengelse av russiske og hviterussiske utøvere. Er dette en riktig avgjørelse?

Nesten samtidig som Norway Cup sendte ut denne meldingen skrev Harstad Tidende om at et G2004-lag i Harstad IL donerte 42.700 kroner til Røde Kors’ arbeid i Ukraina.

På sjekken som ble overlevert Røde Kors sto det «HIL 2004 støtter Røde Kors sitt arbeid for Ukraina. Vi ønsker at folket i Ukraina og Russland får leve i fred».

Laget hadde lenge spart til deltagelse i Norway Cup, men koronaen ødela Norway Cup-planene og de valgte istedenfor å gi pengene til fredsarbeid i Ukraina.

Nå har de fleste guttene på laget sluttet med fotball og i stedet for å bruke midlene på seg selv, ønsker de å gi til noen som trenger det mer.

– Det ville blitt feil å bruke pengene på noen få av oss når det er så mange flere som sammen jobbet for å få til Norway Cup-deltakelsen. Vi har dessuten spilt med barn som selv

Les videre

Logg inn for å fortsette og lese – helt gratis

Logg inn eller opprett konto for å fortsette og lese artikelen.
Du kan når som helst kjøpe et abonnement.

Denne artikkelen handler om: