Kamila Valijeva i Rostelecom Cup i 2021/Wikimedia Commons
Doping

Putin-kritisk nettsted publiserer flere detaljer om kunstløpskandalen i Beijing

Idrettspolitikk.no. Verdens antidopingbyrå (WADA) har protestert på at kunstløpersken Kamila Valijeva (15) får fortsette å konkurrere i OL i Beijing til tross for at hun er tatt for bruk forbudt hjertemedisin.

Nå har det Putin-kritiske Dossier Center publisert hele klagen og der kommer det fram detaljer som det kun er referert til i andre medier før, blant andre New York Times som var først ute med detaljene.

Bak Dossier Center står den russiske forretningsmannen Mikhail Khodorkovskij. Han var tidligere eier av oljeselskapet Yukos og blant verdens rikeste menn, men mistet eierskapet da han ble dømt til fengsel for økonomisk kriminalitet. Han sonet fra 2005 og ble benådet av president Vladimir Putin 20. desember 2013.

Dossier Center har som formål å avdekke korrupsjon i Russland og har nå engasjert seg i den svært kontroversielle dopingsaken til den unge kunstløpersken Kamila Valijeva.

Saken fortsetter under bildet.

Utdrag fra Dossier Centers avsløringer om innholdet i WADAs klage.

Den store dopingska

Les videre

Logg inn for å fortsette og lese – helt gratis

Logg inn eller opprett konto for å fortsette og lese artikelen.
Du kan når som helst kjøpe et abonnement.

Denne artikkelen handler om: