Muhammed Ali med OL-gull i Roma i 1960.
Polish Press Agency (PAP)/Wikimedia Commons
Anmeldelser

Muhammed Alis tvilsomme OL-boikott

DOKUMENTARANMELDELSE: Jeg har sett den åtte timer lange dokumentaren om Muhammed Ali som i disse dager går på NRK. Ken Burns Muhammed Ali er massiv, imponerende og detaljrik og den gir et godt innblikk i Alis kompliserte, men generøse liv.

Samtidig gir den oss et originalt og spennende innblikk i de politiske kampene i USA i Muhammed Alis samtid. Rasekamp. Religionskamp. Stormaktspolitikk. Boksekamp.

Levende beskrivelser

Alle tråder flettes godt inn i hverandre i denne dokumentaren, du lærer noe hele tiden og får nye perspektiver i de fire episodene. Dokumentaren kan fint vises i undervisningen på skolen, kanskje med unntak av søndagsskolen.

Dokumentaren er mesterlig på mange måter og det som slår meg i bakken når jeg lar meg rive med er at jeg hele tiden blir bedt om å ta stilling til om jeg liker Muhammed Ali eller ikke i alle de konfliktene han hele tiden står midt i. Og det skremmende er at jeg tror jeg hadde fulgt den amerikanske mainstreamen når det gjelder holdningene til ham.

Først oppfatter jeg ham som en fargeklatt, mo

Les videre

Logg inn for å fortsette og lese – helt gratis

Logg inn eller opprett konto for å fortsette og lese artikelen.
Du kan når som helst kjøpe et abonnement.

Denne artikkelen handler om: