IOCs styremedlem Kristin Kloster Aasen (th) sammen med IOC-president Thomas Bach under valget av Brisbane 2032.
Foto: IOC/Greg Martin
IOC

«Tar de tre norske olympiske idrettspolitikerne på seg boksehanskene?»

KOMMENTAR: På kort tid har tre norsk kvinner fått sentrale verv i den internasjonale bevegelse og det stilles store forventninger til dem. Greier de å levere i et system som ikke er kjent for å ta godt imot annerledestenkende.

Kristin Kloster Aasen har hatt en rakettkarriere i IOC og ble i forkant av lekene i Tokyo valgt inn i det mektige IOC-styret (godt hjulpet av tidligere, mektige IOC-styremedlem og nåværende æresmedlem Gerhard Heiberg).

Idrettspresident Berit Kjøll ble i juni valgt inn som styremedlem i den mer anonyme, men mektige Europeiske olympiske komité (EOC) , og tidligere langrennsløper og nåværende leder for Norges utøverkomité, Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble også i forkant av lekene i Tokyo valgt inn i IOC som utøverrepresentant.

Styrket kvinneandel i internasjonale verv

Med de tre representantene i disse vervene har Norge på kort tid styrket posisjonen i internasjonal idrettspolitikk, i hvert fall på papiret, og styrket den norske kvinneandelen i sentrale verv.

De tre har en formidabel oppgave framfo

Les videre

Logg inn for å fortsette og lese – helt gratis

Logg inn eller opprett konto for å fortsette og lese artikelen.
Du kan når som helst kjøpe et abonnement.

Denne artikkelen handler om: