Foto: FC Bayern
Kommentar

«Regnbueflagget er ikke propaganda»

KOMMENTAR: Ikke uventet ble det bråk da RBK-trener Åge Hareide kalte Pride propaganda og sa at han ønsket å holde idretten og fotballen helt fri for politikk og andre propagandasaker. I denne saken som i fotballen for øvrig er det viktig å ta ballen og ikke personen.

Åge Hareide mener at man ikke skal bruke idretten til sånt. Da han skulle forsvare seg i Dagsnytt 18 senere på dagen etterlyste han retningslinjer fra UEFA for hvordan man skulle forholde seg i slike saker. Det er noe hjelpeløst over det hele.

Noe mer enn ytringsfrihet

Noen har fått det han sier til å dreie seg om ytringsfrihet. Og til en viss grad er det det. Alle bør få si det de vil, så fremt de også tåler å bli sagt imot. Det ble Hareide ettertrykkelig i denne saken. På den andre siden blir diskusjonen om ytringsfrihet et lite sidespor.

For det første fordi Åge Hareide representerer RBK som har egne vedtak på hva klubben står for om Pride, regnbueflagg og andre menneskerettighetsspørsmål.

RBK var raskt ute og tok avstand fra uttalelsene til Hareide, simpelthen fordi det han sa ikke er fore

Les videre

Logg inn for å fortsette og lese – helt gratis

Logg inn eller opprett konto for å fortsette og lese artikelen.
Du kan når som helst kjøpe et abonnement.

Denne artikkelen handler om: