Idrettspolitikk

«Skal idrett endelig bli en valgkampsak?»

KOMMENTAR: Til tross for at et flertall av nordmenn på en eller annen måte er engasjert i idretten, enten som medlem eller som ivrig tilskuer, har idrett aldri vært et sentralt valgkamptema. Har koronapandemien endret på dette?

Sist gang idrett var en valgkampsak var i stortingsvalget i 2013, da spørsmålet om vinter-OL til Oslo i 2022 var en av sakene som Oslos borgere skulle ta stilling til i en folkeavstemning samtidig som de valgte inn sine stortingsrepresentanter.

Ja-siden vant overlegent 55%-45% etter en dyr valgkamp fra idrettens side, mens selve folkeavstemningen bidro sterkt til at opinionen i resten av landet ble svært negativ og det endte med at Stortinget med Høyre i spissen gravla hele prosjektet.

Vinter-OL-prosjektet, som i utgangspunktet burde være en vinnersak i vinteridrettsnasjonen Norge, ble en tapersak for norsk idrett og førte til bitre konflikter mellom rikspolitikere og norske idrettstopper og internt i idretten. Det såret er ennå ikke leget.

Senterpartiet har prøvd seg med et OL-utspill i denn

Les videre

Logg inn for å fortsette og lese – helt gratis

Logg inn eller opprett konto for å fortsette og lese artikelen.
Du kan når som helst kjøpe et abonnement.

Denne artikkelen handler om: