Debatt

«Om Qatar ikke er langt forbi grensa, da finnes det ingen grense for hva norsk fotball tillater seg»

DEBATT: Det er nok ingen overraskelse at NFFs Qatar-utvalg er delt i synet på boikott. Jeg skulle ønske at dialoglinja som er ført hadde ført til gode bedringer i Qatar. Det har ikke skjedd.

Det er heller ikke noe som tilsier at Qatar enten vil, eller kommer til, å gjennomføre gode nok endringer  frem til mesterskapet. Derfor er boikott det riktig å gjøre. En boikott er modig, ambisiøst og gjør idretten mer inkluderende og trygg for alle.

Qatar bedriver moderne slaveri og strukturell rasisme. Qatar straffer skeive. De bryter menneskerettighetene systematisk. De har så jævlige arbeidsforhold at minst 6.500 arbeidere har dødd siden de ble tildelt mesterskapet. Og de kjøpte seg til VM. Og de bortførte nylig en aktivist. Det er de harde realitetene.

Fotballen har et selvstendig ansvar for å stå opp for hva som er rett. Vi kan ikke se til alle andre uten å handle selv. Det er viktig at norsk fotball setter en grense for hva vi tillater oss å være med på. Om Qatar ikke er langt forbi

Les videre

Logg inn for å fortsette og lese – helt gratis

Logg inn eller opprett konto for å fortsette og lese artikelen.
Du kan når som helst kjøpe et abonnement.

Denne artikkelen handler om: