Kommentar

«Norsk deltagelse i OL i Tokyo handler ikke om 200 vaksiner»

KOMMENTAR: I Norge går diskusjonen om norske OL-utøvere skal gå foran i vaksinekøen. I Japan frykter 60% av befolkningen at innrykket av nesten 20.000 personer i forbindelse med OL og Paralympics vil bidra til å lamme koronaberedskapen i landet. Det er noe uverdig over hele debatten.

Det er et svarteperspill vi nå nok en gang ser utspille seg i forbindelse med OL i Tokyo. Lekene er allerede utsatt ett år og da det ble utsatt forrige gang gikk det lang tid før IOC og Japan besluttet å utsette lekene til denne sommeren. Da var smittetrykket lavt, men usikkerheten stor.

Økt frykt

Nå er smittetrykket langt høyere og man er sikker på at dette kommer til å øke. De største opposisjonspartiene i Japan og en stadig større andel av den japanske befolkning ønsker derfor ikke OL denne sommeren heller.

Stadig flere japanere er opptatt av å holde smittetrykket nede og er ikke så lystne på et stort innrykk av utlendinger som både vil legge beslag på japanske helseressurser og kanskje også legge til rette for en superspreder av koronaviruset. De stoler ikke på manualene IOC har laget i s

Les videre

Logg inn for å fortsette og lese – helt gratis

Logg inn eller opprett konto for å fortsette og lese artikelen.
Du kan når som helst kjøpe et abonnement.

Denne artikkelen handler om: