Foto: Danielle CFoto: Pexels/Pixabayerullo
Debatt

«Vinner treningssentrene kampen om ungdommen når koronapandemien er over?»

DEBATT: Det er ingen overraskelse at mange ungdommer stopper idrettsaktiviteten sin under pandemien vi er midt oppi. Spørsmålet er om treningssentrene får tilbake flest ungdommer og den organiserte idretten blir den store taperen når dette er over.

Ungdoms treningsaktivitet er i endring. Frafallet fra idrettslag skjer tidligere enn før, og unges fysiske aktivitet polariseres: selv om en større andel ungdommer er fysisk aktive enn tidligere, er det blitt flere svært aktive og flere inaktive.

Flere ungdommer trener på treningssenter

Det er treningsaktiviteten utenfor den organiserte idretten, for eksempel på kommersielle treningssentre, som har bidratt til dette.  

De tydeligste utviklingstrekkene i ungdoms trening er imidlertid de økende klasseforskjellene og at flere trener på treningssenter. Blant ungdom på videregående skole er det flere som trener på treningssenter enn som deltar i organisert idrett.

Idrettspolitikken er opptatt av å dempe klasseskillet fordi det strider med idrettens mål om å være tilgjengelig for alle.

Ekskludering f

Les videre

Logg inn for å fortsette og lese – helt gratis

Logg inn eller opprett konto for å fortsette og lese artikelen.
Du kan når som helst kjøpe et abonnement.

Denne artikkelen handler om: