Foto: Pixabay/Kelvin Stuttard
Premier League

KOMMENTAR: Amerikanske eiere ønsker å snu opp ned på engelsk fotball

Idrettspolitikk.no: I tre år har lederen for English Football League (EFL, de tre divisjonene under Premier League), Rick Perry og de amerikanske eierne til Liverpool og Manchester United, arbeidet med et forslag som vil revolusjonere organiseringen av og endre inntekststrømmen til engelsk fotball.

Spørsmålet er om tiden er moden for disse endringene? Og om de som foreslår tiltakene er til å stole på?

Maktkamp i kulissene

Det er omfattende endringer som disse aktørene kommer med i et 18-siders forslag om i det de har kalt «Project Big Picture» og som først ble omtalt i den engelske avisen The Telegraph denne uken og som Premier League (som er en egen organisatorisk enhet utenfor EFL) i refleks har omtalt som ødeleggende for fotballen i England.

Det har lenge vært ropt på tiltak for å endre den såkalte fotballpyramiden i England fordi de rikeste klubbene raser i fra på alle økonomiske parametere og bidrar til en ulikhet som både utarmer klubber lenger nedover i systemet.

Dette har ført til spekulasjoner om at de rikeste klubbene ønsker å bryte ut og etablere sin egen liga tilpasset de rik

Les videre

Logg inn for å fortsette og lese – helt gratis

Logg inn eller opprett konto for å fortsette og lese artikelen.
Du kan når som helst kjøpe et abonnement.

Denne artikkelen handler om: