Manchester Citys Aguero med selfie selfie med daværende Storbritannias statsminister David Cameron og nåværende president i Kina, Xi Jinping.
Foto: Manchester City
Premier League

Kinesiske penger uteblir fra Premier League – kan være politisk straff

Den kinesiske strømmetjenesten PPTV har i syv måneder holdt tilbake ca. to milliarder kroner i betalinger til Premier League. Nå spekuleres det i om det skyldes konflikten mellom Storbritannia og Kina.

PPTV har strømmerettighetene til Premier i League i Kina for perioden 2019-22, en avtale som er verdt nesten seks milliarder kroner og som gir dem rett til å strømme alle de 380 kampene i sesongen.

Pengene for inneværende sesong er ikke innbetalt, og det har oppstått rykter om at avtalen er terminert fra kinesisk side, ifølge nettmagasinet The Athletic.

Verken Premier League eller Suning, som eier PPTV har ønsket å kommentere disse ryktene.

Fotball som politisk virkemiddel

Den siste tiden har kinesiske interesser har trukket seg ut av klubber som Aston Villa, Northampton og Wigan, og nå venter Premier League på pengene sine.

I flere år har kinesiske interesser investert i engelsk fotball og spørsmålet mange har stilt seg er om investeringene har kommet som en del av en ren forretningsstrategi e

Les videre

Logg inn for å fortsette og lese – helt gratis

Logg inn eller opprett konto for å fortsette og lese artikelen.
Du kan når som helst kjøpe et abonnement.

Denne artikkelen handler om: