Foto: Pexels/Pixabay
Debatt

«Det er de holdningssvake enkeltindividene vi må endre holdningene til»

DEBATT: Det er ikke NFF eller NIF som er årsaken til rasisme. Det er de som sier rasistiske ting som må gå inn i seg selv!

Jeg er norsk, men også afrikansk, eller norsk-afrikansk om man vil. Oppdratt av eritreiske innvandrerforeldre som kom til Norge på 70-tallet, med fire tomme hender, sterk (arbeids)moral og et inderlig ønske om å gi sin sønn og datter en trygg oppvekst i verdens beste land.

Jeg er selv født på 80-tallet og vokste opp på Skjetten. Et tettsted med sterk idrettskultur, som tidlig ga meg mulighetsrom til mestring og selvfølelse, gjennom alle de årene man ikke ønsker å stikke seg ut, fordi man har en annen hudfarge enn mange andre. Man vil jo bare være som alle andre.

Skjetten som sted var trygt, og Skjetten Sportsklubb var på mange måter et idrettslag som ved hjelp av alle de inkluderende lederne, trenerne og spillerne, skapte et unikt felleskap og sosial arena for de cirka 10 000 innbyggerne.

Und

Les videre

Logg inn for å fortsette og lese – helt gratis

Logg inn eller opprett konto for å fortsette og lese artikelen.
Du kan når som helst kjøpe et abonnement.

Denne artikkelen handler om: