Skråblikk

«Den ukjente historien om «plinget» til Tippekampen»

SKRÅBLIKK: NRK skal markere 50-årsdagen for Tippekampen med ett døgn med gamle Tippekamper. Dagens ungdom vil sikkert stusse over at disse langtekkelige kampene på TVer med dårlig TV-bilde skapte den formidable interessen for engelsk fotball i Norge. Her en ukjent historie om en viktig detalj i Tippekampen.

De fleste menn på min alder har et sterkt forhold til Tippekampen og mange av oss valgte et favorittlag etter å ha sett på en helt vilkårlig kamp kl. 1600 på en lørdag ettermiddag.

Hekta på engelsk fotball

Selv kan jeg eksakt stadfeste når jeg begynte å holde med Everton. Det var 26. november 1977 da Everton banket Coventry 6-0 og Bob Latchford skåret tre mål. Fra da av har det bare vært Everton og Bob Latchford for meg.

Det finnes sikkert tusenvis av tilsvarende historier.

Tippekampen førte til at nordmenn faktisk er mer opptatt av engelsk fotball enn engelskmenn. Dette er noe blant andre Simon Kuper og Stefan Szymanski skriver om i boka Soccernomics (originaltittelen Why England Lose: & Other Curious Football Phenomena Explained) i kapittelet «The country that loves soccer the most».

Der er f

Les videre

Logg inn for å fortsette og lese – helt gratis

Logg inn eller opprett konto for å fortsette og lese artikelen.
Du kan når som helst kjøpe et abonnement.

Denne artikkelen handler om: