Debatt

«Hvorfor lar de seg sponse av Huawei?»

DEBATT: Politikere og bedriftsledere går over lik for å få lov til å ta del i Kinas økonomiske utvikling. Det gjør de bokstavlig talt når de benekter eller ikke bryr seg om at det finnes politiske fangeleire i den kinesiske provinsen Xinjiang.

Det samme gjelder kunstnere og idrettsutøvere, blant andre den svenske sangeren Zara Larsson, den svenske svømmeren Sarah Sjöström og den norske langrennsløperen Therese Johaug, som alle tre har inngått sponsorkontrakter med det kinesiske teleselskapet Huawei og som alle tre fronter Huawei i egne reklamekampanjer.

Tette koblinger til kinesiske myndigheter

Huawei omtaler seg noen ganger som et privat selskap og andre ganger kaller de seg selv et «kollektiv» eid av sine ansatte.

Men i realiteten er Huawei faktisk eid og kontrollert av kinesiske myndigheter. Et samarbeid med Huawei er dermed et samarbeid med de kinesiske myndighetene.

Koblingen mellom Huawei og kinesiske myndigheter har gjort vestlig etterretning og politikere bekymret for at Huawei spionerer på vegne av Kina, særlig fordi Huawei

Les videre

Logg inn for å fortsette og lese – helt gratis

Logg inn eller opprett konto for å fortsette og lese artikelen.
Du kan når som helst kjøpe et abonnement.

Denne artikkelen handler om: